Rasti Dehari, Prokuroria Speciale: Nuk e kemi komentuar raportin, kush ka dyshime le t’i drejtohet Institutit të Mjekësisë Ligjore të Lozanës

Prokuroria Speciale e Kosovës ka reaguar sot pas akuzave për se ka manipuluar dhe propaganduar me ekspertizën për rastin Dehari.

Në reagim thuhet se Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ia bënë të qartë Ministrisë së Drejtësisë, por edhe opinionit të gjerë, se nuk kanë komentuar raportin por vetëm se kanë publikuar konkluzionet e raportit të ekspertizës të Institutit të Mjekësisë Ligjore në Lozanë të Zvicrës, lidhur me rastin e Astrit Deharit.

“Prokuroria Speciale siguron opinionin se në asnjë mënyrë nuk ka manipuluar me prova, por vetëm se ka prezantuar mendimin dhe konstatimin e ekspertëve të Institutit të Mjekësisë Ligjore të Lozanës në Zvicër. Andaj, pretendimet tendencioze dhe dashakeqe të Ministres së Drejtësisë, karshi Prokurorisë Speciale janë të paqëndrueshme si dhe kanë për qëllim dezinformimin dhe manipulimin e opinionit publik.

Andaj, kushdo që ka ndonjë dyshim mbi këto përfundime, le t’i drejtohet Institutit të Mjekësisë Ligjore të Lozanës për informacione shtesë”, thuhet në reagim.

Më tej, Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës thekson se me seriozitet do ta trajtoj rastin në mënyrë të pavarur dhe profesionale deri në zbardhjen e plotë të rastit Dehari.

“Po ashtu, i sigurojmë opinionin se Prokuroria Speciale në asnjë mënyrë nuk do të ndikohet nga askush që pretendon të ndërhyj në këtë rast.

Çfarëdo iniciative për të goditur institucionet e pavarura të drejtësisë është jo e drejtë dhe ka për qëllim që të ulë besimin e qytetarëve në institucionin e Prokurorit të Shtetit”, thuhet më tej.

Më poshtë mund t’i lexoni pesë konkluzionet e publikuara sot nga Prokuroria Speciale e Kosovës. /Telegrafi/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS