Raporti i ri i BB- së: Ekonomia e Kosovës pritet të rritet 4%, me vendosjen nën kontroll të Covid-19

Një raport i ri për Ekonominë, publikuar nga Banka Botërore, ka shjelluar në detaje edhe gjendjen ekonomike në Kosovë.

Siç thuhet në këtë raport të Bankës Botërore, pas një tkurrjeje të vlerësuar prej 6.9% në vitin 2020, ekonomia e Kosovës tani pritet të rritet 4% këtë vit, njofton Klan Kosova.

Kjo pasi COVID-19 pritet të vendoset nën kontroll dhe besimi i konsumatorit dhe biznesit rikthehet.”Aktiviteti ekonomik u tkurr me 6.9 përqind në vitin 2020, i nxitur nga diaspora e zhytur turizëm dhe investime më të ulta.Qeveria dhe mbështetja e politikës së Bankës Qendrore, masat e shoqëruara me dërgesat më të larta dhe eksportet e mallrave zbutën tkurrjen.

Shërimi duhet të fillojë në 2021 me rritjen e vlerës mbi 4 përqind.Megjithatë, aktiviteti real ekonomik duhet të rikuperojë humbjet vetëm në 2022.

Adresimi i pengesave strukturore për një kohë të gjatë dhe dhënia përparësi e hapësirës së kufizuar fiskale për njerëz me kthim të lartë, të investimet kapitale janë thelbësore për mbështetjen një rikuperim elastik”.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS