Ramadani: FSK nuk do të jetë temë e bisedimeve me Serbinë

Misioni i FSK-së do të nis ndryshimin me ligj, pasi që aktualisht duket e pamundur që serbët të votojnë ndryshimet kushtetuese.

Zv.ministri i FSK-së, Burim Ramadani, tha në RTK, se kjo fazë tranzicioni do të nis për pak javë, dhe ndërkohë në momentumin e duhur të ndodhë edhe ndryshimi kushtetues.

“Për tranzicionin ne kemi mirëkuptimin e plotë të aleatëve tanë dhe nuk presim reagim negative”, ka deklaruar Ramadani.

Sipas tij, situata aktuale nuk mund të zgjasë pakufij dhe shpejt do të nis misioni i ri i FSK-së.

Ndërkohë ai ka hedhur poshtë mundësinë që në një marrëveshje ndërkombëtare mes Kosovës dhe Serbisë, të jetë temë edhe FSK-ja.

“Nuk ka asnjë gjasë që FSK-ja të jetë temë me Serbinë”, deklaroi Ramadani.

Ai ishte mjaft kritik edhe për arrestimin e pjesëtarëve të FSK-së nga Serbia, duke thënë se qëllim ka frikësimin e tyre, por sipas tij këtë Serbia nuk do ta arrijë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS