Qeveritë për 20 vjet nuk e kanë ndihmuar Luginën e Preshevës

Nga Refik Hasani – Përgjigje lidhur me takimin e sotëm (datë 11 janar) të Kryeministrit në detyrë, z.Avdullah Hoti, me përfaqësuesit nga Presheva e Bujanoci, por mungonte përfaqësuesi nga Medvegja. Ditë më parë edhe kandidatit i PDK-ës për Kryeministër z.Enver Hoxhaj, publikoi 7 zotime të ashtuquajtura për Luginën e Preshevës.

I kujtoj opinionit të gjërë se vetëm në fushatë zgjedhore kujtohet kjo krahinë shqiptare e mbetur padrejtësisht nënë administrimin e Serbisë, dhe nga këto premtime nuk do të ketë asgjë, pasi nuk janë zbatuar e realizuar, si:

1. Rezoluta nga Kuvendi i Kosovës për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë i miratuar, datë 06.06.2013,
2. Në Gjilan është hapur zyrja, datë 30.12.2014, për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë,
3. Në Kuvendin Komunal – Gjilan, është miratuar vendimi mbi formimin e Komiteti për bashkëpunim ndërkufitarë,datë 27.06. 2013,
4. Qeveria në detyrë, më datën 28.09.2020, pas një takimi sikur i ditës së sotit, u zotua se do themelon Zyrën për ofrimin e asistencës për qytetarët e Luginës së Preshevës,

Të gjithë më parë ishin premtime në fushata zgjedhore e zotime, por
5. Nuk janë ndarë ndihma e premtuar lidhur me Abetaret, Materniteti në Preshevë, etj.

Qeveria e Kosovës edhe në takimet të përbashkëta me qeverinë Shqiptare nuk kanë dhënë asnjë efekt përveçqë janë premtuar të ndahen nga 50 mijë euro, e të cilat nuk dihet nëse janë ndarë.

Po ashtu,
Parlamenti dhe Qeveria e Kosovës asnjëherë nuk janë përcaktuar saktë për Referendumin e datës 1 e 2 Mars 1992, për luftën dhe sakrificën e UÇPMB-ës, për Marrëveshjen e Konçulit, për heqjen e Lapidarit të UÇPMB-ës, për pasivizimin e adresave, diskriminimin e vazhdueshëm etj.
Dhe
Republika e Kosovës nuk kanë asnjë platformë e asnjë strategji për ta shtruar e ngritur në nivele e instanca të BE-ës dhe mekanizma të OKB-së.
Për dy dekada të gjitha qeveritë e udhëhequra nga subjektet politike PDK-LDK-AAK, asgjë s`kanë ndihmuar Luginën e Preshevës, përkundrazi kanë krijuar konfuzion në mesin e qytetarëve të kësaj krahine edhe në instanca e nivele të jashtme.
Kryeministri në detyrë, z.Avdullah Hoti, dhe kandidati për kryeministër nga PDK-ja z.Enver Hoxhaj, por edhe ish-Kryeministri z.Ramush Haradinaj, me asgjë nuk e kanë ndihmuar Preshevën, Bujanocin e Medvegjën.

Vetëm ish-Kryeministri i Kosovës z.Albin Kurti, ka ndarë 500 mijë euro ndihmë dedikuar për Medvegjë, Bujanoc e Preshevë janë, ku për dy dekada Shqipëria dhe Kosova bashkë nuk i kan ndarë këto mjete. E vetmja shpresë është jo vetëm për Kosovën por edhe për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS