Qeveria zvicerane investon në Ranillug

Gjilan – Fondacioni Zviceran për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Projekti “Decentralizimi dhe mbështetje për komunat është krijuar për të inkurajuar punën e mirë, për të bashkëndërtuar iniciativën e tyre dhe për të përmirësuar sistemin kudo që të jetë e mundur.

Në kabinetin e kryetarit të komunës së Ranillugut Gradimir Mikiq, është nënshkruar marrëveshje në mes të komunës së Ranillugut dhe projektit “Decentralizimit dhe mbështetje të komunave” (DEMOS) të cilin e financon Qeveria Zvicerane dhe zbatohet nga HELVETAS.

Fondacioni Zviceran për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Projekti “Decentralizimi dhe mbështetje për komunat është krijuar për të inkurajuar punën e mirë, për të bashkëndërtuar iniciativën e tyre dhe për të përmirësuar sistemin kudo që të jetë e mundur.

Qëllimi i kësaj Marrëveshjeje është të përcaktojë kushtet e bashkë-financimin dhe zbatimin e projekteve në komunën e Ranillugut, që synon mbështetjen e komunës për të arritur objektivat e saj në kuadër të Memorandumit të Mirëkuptimit të nënshkruar në mes të komunës së Ranillugut dhe DEMOS, e cila shërben si bazë për partneritet.

Në fakt ajo është nënshkrimi i Traktatit do të punojnë në projektin “Rregullimi i shtratit të përroit dhe trotuare në Gllogoc.”Komuna e Ranillugut për implementimin e këtij projekti do të marrë pjesë me 30% të vlerës totale. Vlera e përgjithshme e të cilave është dhënë nga DEMOS është 22 000 euro, dhe projektet do të realizohet gjatë vitit 2016./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS