UBT

Qetësi për t’pasur fëmiu n’djep!

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Poezi nga Sami Arifi

Ca zagar e ca lakej,
me vepra t’huaja bëhen t’mdhej!
Por kur vije një vështirësi,
ndahen t’mirë edhe t’këqij!

Terr e dritë jo s’shkojnë bashkë,
verë e dimër kurrë s’janë dashtë!
I sinqerti dhe laperi,
janë të ndarë si drita terri!

Eco Higjiena

Hajdut dhe komargji,
n’politikë i gjenë te dy!
Vështirë n’politikë gjenë Hyjni,
se, me para blihen si fëmij!

Prandaj ju t’parë që jeni,
mos u shitni as mos u bleni!
I shenjt atdheu për ardhëmëri,
t’a udhëheqin veç Hyjni!

Ndriçim vendi duhet t’ketë,
Qetësi për t’pasur fëmiu n’djep!…