Uji Dea

Pse vitamina B6 është e një rëndësie të veçantë?

/ 1 minutë lexim

Vitamina B6 është e një rëndësie të veçantë për shëndetin e trurit, sistemin tretës, funksionin e muskujve, energjinë e të tjerë.

Organizmi i përdor vitaminat e kompleksit B për të transformuar ushqimin në energji.

Të gjitha vitaminat e kompleksit B janë të rëndësishme për metabolizmin, trurin, mëlçinë, qelizat, shëndetin e flokëve, lëkurës dhe syve.

B6 është e përfshirë në prodhimin e hemoglobinës, proteina në gjak që transporton oksigjenin në organizëm.

RCCOLA

Kjo vitaminë gjithashtu ndihmon në prodhimin e serotoninës, hormonit që rregullon humorin dhe e ndihmon trupin ta përballojë stresin.

Vitamina B6 poashtu ndihmon në prodhimin e melatoninës, që rregullon orën e brendshme dhe gjumin.

Disa studime kanë treguar se kombinimi i vitaminës B6, B12 dhe folatit luan një rol në ngadalësimin e shpërbërjes së funksioneve të trurit, humbjes së kujtesës, sklerozës, Alzheimerit dhe depresionit