Pse vaji i bajames është i mirë për lëkurën?

Bajamet kanë shumë përfitime shëndetësore dhe përdoren për të bërë vaj, i cili është një zgjidhje e shkëlqyeshme për lëkurën dhe flokët.

Mund të përdoret vetëm ose si shtesë e shumë vajrave të tjerë, si dhe për gatim. Përmban vitaminë E dhe shumë përbërës të tjerë të dobishëm për shëndetin e trupit dhe lëkurës.

Është e rëndësishme të konsumoni sasi të moderuara të vajit të bajames për të mos mposhtur shijen e tij të shijshme në ushqim, por edhe për të mos gëlltitur shumë yndyrë në një vakt.

Vaji i bajames përmban vitaminë E, vitaminë A, vitaminë D dhe në një masë më të vogël vitaminë K. Përmban gjithashtu magnez, fosfor dhe bakër. Mund të ndikojë ndjeshëm në nivelet e kolesterolit dhe të ulë presionin e gjakut. Meqenëse përmban 70 për qind acide yndyrore të pangopura, ky vaj është i mirë për shëndetin e zemrës.

Vaji i bajames përdoret për lëkurë të thatë, dermatit, parandalon plakjen e lëkurës, mbron nga dielli, trajton plagët dhe parandalon rënien e flokëve dhe krijimin e zbokthit.

Vaji i bajames mund të vendoset lehtësisht në lëkurë. Mund të përzihet edhe me sheqer ose kripë për të bërë një eksfolim. Aplikohet në flokë në formën e tij origjinale me gishta, dhe gjithashtu mund të aplikohet në thonjtë për të zbutur kutikulat.

Personat alergjikë nuk duhet të përdorin vaj bajame në dietën e tyre ose në kozmetikë për të shmangur efektet anësore. Personat me lëkurë të ndjeshme së pari duhet të bëjnë një test të lëkurës duke vendosur pak vaj bajame në kyçin e dorës për të parë nëse ka ndonjë reagim.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS