ARKATANA

Pse çdo të tretën ditë duhet të hani brokolin

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Flavonoidet, që gjenden në këtë superushqim, ndihmojnë trupin kundër sëmundjeve. Me konsumimin e brokolit çdo të tretën ditë mund ta forconi sistemin imun dhe të pakësoni inflamacionet.

Shkencëtarët besojnë se janë pranë krijimit të perimeve të gjelbra të modifikuara në mënyrë gjenetike përplot me fenole.

Fenolet kanë përbërës me antioksidues dhe gjithnjë e më shumë ka fakte se janë kyçe në luftimin e infeksioneve në trup.

Mobi Casa

Njerëzit, ushqimin e tyre që e bazojnë në fenole, më pak rrezikohen nga inflamacionet.

Kur konsumohen trupi i absorbon dhe i dërgon në pjesë të caktuara të trupit ose i përqendron në mëlçi. Më pas shpërndahen në gjakrrjedhje dhe pakësojnë inflamacionet.