Prilli i legjendave

Poezi nga Ruzhdi Kqiku

Si kulçedra
e dragoji
kur të ndeshën
lart mbire

Atë ditë prilli
seç shkreptinën
vetetima me
plot rrufe

Atë ditë prilli
prilli i legjendave
gjëmuan lugina
maja e bregore

I tronditi tireks
përbindëshat
gjakatarë
lubishë mizore

Atë ditë prilli
prilli i legjendav
dëshmitarë
dielli dhe hana

Kur u plandosën
tirekspërbindëshat
aty si Herkuli
Agim katana

Thekshëm jehuan
mal me mal
sokollima
lajmetare

Që i përshkuan
cep me cep
anë e kënd
trojet shqiptare

Se një yll ju shtua
gjithësisë
që ndër shekuj dhe epokash
do të shndritë shtigjeve të lirisë

U lartësua
në apogje
tek majat
ku është zeniti

U bashkua me
oret shqiptare
atje ku mbërrinë
veç zog nositi

Testament me
gjak vulosur
atj mbi gurët
në Koshare

Në atë prill
prilli i shekullit
i të bëmave
legjendare

Gjak hynor
i balsamosur
në bazamentin
e lirisë

Që për të me mija
u flijuan
bij e bija
të shqiptarisë

U shenjtëruan
në panteon
kësaj toke
dritë më i dhanë

Që sa të ketë
njeri mbidhe
flakë e pa shuar
flakë promete.

Me rastin e 22 vjetorit të betejës së Kosharës.
Ruzhdi Kqiku.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS