RCCOLA

Premtim a shpresë

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Poezi nga Bekim Ilaz Blaku

Në kalldrëme të shkëlqyera
E në asfalte të pluhurosura
Defilojnë dhe të tillë plëngprishës
Me të kaluar të zgjebosur

Shpirtra të dridhur
Në prag skëterre
A djaj në petk të engjëjve
Që presin para dere

Uji Dea

Premtohen kaltërsi
E qiejve përrallorë
Degdisje mendimi
Drejt një qëllimi të gjorë

Të shumëpritura pika shiu
Në këtë Tokë të thatë e të zhuritur
Janë e vetmja shpresë
Nga këtu për të mos ikur.