Prejeni limonin dhe lejini copëzat afër shtratit të fjetjes, nuk do e besoni atë që ndodhë

/ 1 minutë lexim

Limonët janë ndër frutat më të shëndetshëm të planetit, pasi ofrojnë një sërë përfitimesh shëndetësore.

Ata kanë veti të fuqishme antibakteriale dhe antivirale, dhe era e tyre trajton në mënyrë efektive depresionin.

Këta fruta janë burim i pasur i antioksidantëve, hekurit, bakrit, kromit, magnezit dhe vitaminave C, E dhe A.

ArKatana

Lëngu i limonit pastron kokën dhe trajton problemet e lëkurës, siç janë: pikat e zeza, shenjat dhe aknet.

Nëse copëtoni disa limonë dhe t’i mbani ata në dhomë gjumi natën, ata do të pastrojnë ajrin nga toksinat dhe do të përmirësojnë cilësinë e gjumit.

Për më tepër, vendosja e limonëve në shtratin e fjetjes do të lehtësojë ftohjet, alergjitë dhe astmën.