Policia po e zbaton planin operativ “Siguria në komunikacion”, me qëllim të parandalimit të aksidenteve

Gjilan – Policia e Kosovës (PK), njësitet e trafikut rajonal bashkë me njësitet e stacionit policor të Gjilanit si dhe (njësiti i biçikletistëve) gjatë aktivitetit të sotëm bazuar në planin operativ “Siguria në komunikacion” kanë zhvilluar një mori aktivitetesh policore në qytetin e Gjilanit, me theks të veçantë, kontrollet e shtuara te veturat me xhama të errësuar (folia) si dhe motoçikleta të paregjistruara.

Gjatë kontrollit të ushtruar janë ndalur dhe njëkohësisht janë tërheqë nga komunikacioni tetë motoçikleta, në gjendje teknike të parregullta si dhe pa regjistrime përkatëse. Po ashtu gjatë kontrolleve janë shqiptuar gjithsej tetëdhjeteshtatë (87) fletëparaqitje, për kundërvajtjeje të ndryshme si: parkingje të palejuara, mospërdorim i rripit të sigurisë, vozitje pa patentë shofer, pa regjistrim përkatës të automjetit, përdorim i telefonit gjatë vozitjes dhe kundërvajtje tjera.

Policia e Kosovës me qëllime parandaluese dhe preventive me prioritet do të angazhohet për mbarëvajtjeje në trafik, njëkohësisht thërrasim vozitësit që t’i respektojnë rregullat dhe normat ligjore, në të kundërtën të gjithë ata kundërvajtësve që hasen në kundërshtim me këto norma ka “zero tolerancë”, dhe do të përballen me procedura ligjore thuhet në njoftimin e Ismet Hashanit./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS