Hidromorava

Policia e Kosovës në bashkëpunim me institucione komunale mbanë ligjëratë vetëdijësuese kundër dukurive negative në shkolla

/ 2 minuta lexim
ARKATANA

Gjilan – Qëllimi i kësaj ligjërate ka qenë që nxënësit të marrin sa më shumë njohuri rreth këtyre temave dhe inkurajimi për mundësinë e veprimit të përbashkët të ndikimit në parandalim të këtyre dukurive.

Njësiti i Sektorial dhe ai i Komunitetit të Stacionit Policor Gjilan në vazhdën e implementimit të planit operativ “Siguria në shkolla” në bashkëpunim me zyrtar komunal për barazi gjinore në Gjilan dhe nga zyra e avokatit të popullit në Gjilan, sot me datën 28.05.2024 në shkollën e mesme të ulët “Sadullah Brestovc” në Gjilan kanë realizuar një ligjëratë.

Tema të ligjëratës kanë qenë “Parandalimi i dukurive negative në shoqëri”, “Delikuenca e të miturve”, “Barazia gjinore” dhe “Të drejtat e njeriut”.

Uji Dea

Pjesëmarrës në këtë ligjëratë kanë qenë nxënës të kalave të VII-ta dhe të VIII-ta të kësaj shkolle.

Qëllimi i kësaj ligjërate ka qenë që nxënësit të marrin sa më shumë njohuri rreth këtyre temave dhe inkurajimi për mundësinë e veprimit të përbashkët të ndikimit në parandalim të këtyre dukurive.

Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan do të vazhdoj edhe më tej me ligjërata vetëdijësuese me qëllim të parandalimit të dukurive negative dhe rritjes së nivelit të sigurisë në ambientet shkollore./rajonipress/