RCCOLA

Policia e Gjilanit me plan operacional për vitin e ri shkollor

/ 2 minuta lexim

Gjilan – Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor ka ndërmarrë një sërë masash ligjore për të garantuar rendin, me qëllim zhvillimin normal të procesit mësimor në shkolla dhe sigurinë në trafik afër shkollave për nxënësit.

Në kuadër të kësaj ka hartuar planin operacional “Siguria në shkolla” me detyra konkrete për njësitet në terren duke planifikuar që në të gjitha shkollat dhe përreth ambienteve të tyre të ketë prezencë të shtuar të policisë me qëllim parandalimin e çdo akti të mundshëm kriminal.

Patrullat policore do të jenë prezent në afërsi të institucioneve arsimore, sidomos në orarin e fillimit të mësimit, gjatë ndërrimit të turneve e deri në përfundim të procesit mësimor.

Mobi Casa

Nga Njësitet e Komunitetit në kuadër të gjitha stacioneve policore në nivel të Drejtorisë Rajonale Gjilan është vendosur bashkëpunim me autoritet edukativo-arsimore, si në nivel të drejtorive komunale të arsimit, të drejtorive të shkollave, këshillave të prindërve dhe këshillave të nxënësve duke përcaktuar masa dhe detyra të përbashkëta në implementim të projekteve e fushata vetëdijësuese me qëllim të parandalimit të dukurive negative dhe rritjes së nivelit të sigurisë në ambientet shkollore.

Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan uron të gjithë personelin mësimor, nxënësit dhe prindërit për fillimin e vitit të ri shkollor./rajonipress/