UBT

Policia dhe drejtoria e arsimit me strategji për sigurinë në shkollat e Gjilanit

/ 3 minuta lexim

Gjilan – Policia e Kosovës në takim me Drejtorin e Arsimit në Komunën e Gjilanit koordinohen në zbatim të Strategjisë “Policia e Drejtuar nga Inteligjenca dhe Policimi në Bashkësi”, konkretisht “Siguria nëpër shkolla”.

Të martën është mbajtur takimi mes stafit të Drejtorisë Rajonale të Policisë të udhëhequr nga Nënkolonel Shaban Azizi, Zëvendës Drejtor Rajonal i shoqëruar nga Major Alban Ramushi, Komandant i Stacionit Policor në Gjilan, Rreshtere Sahadete Sadiku, zyra e policimit ne komunitet dhe Toger Ismet Hashani, zyra Rajonale për marrëdhënie me publikun dhe Drejtorisë Komunale të Arsimit të komunës së Gjilanit.

Në këtë takim ishin të ftuar edhe Drejtorët e Shkollave të Mesme të ulëta dhe të larta të Gjilanit dhe këshillat e prindërve.

Në takim mori pjesë edhe drejtori i DKA Gjilan, Nazim Gagica.
Qëllimi i takimit ishte “Siguria në shkolla dhe ngritja e bashkëpunimit Polici- Institucionet komunale të arsimit”.

Nënkolonel Azizi, i njoftoj të pranishmit se Policia e Kosovës me staf, mirë të përgatitur është në zbatim e sipër të Strategjisë “Policia e Drejtuar nga Inteligjenca dhe Policimi në Bashkësi” në nivel nacional.

Fidanishtja

Policia e Kosovës në kuadër të kësaj strategjie me theks të veçantë është duke i kushtuar rëndësi të veçantë “Sigurisë nëpër shkolla”.

Policia e Kosovës bashkë me drejtorët e shkollave, arsimtarët, pedagog, këshillat e prindërve, Komitetet Lokale për siguri dhe mekanizmat tjerë të sigurisë do të punojnë në parandalimin e “huliganizmit, përdorimit të narkotikëve dhe vetive tjera devijante nëpër shkolla dhe rreth tyre”.

Drejtori i Drejtorisë së Arsimit në Gjilan dhe të pranishmit tjerë falënderuan Policinë e Kosovës për ndihmën që u afrohet në parandalim dhe luftim të rasteve delikuente dhe mbarëvajtjen e mësimit, ata theksuan se si rezultat i bashkëpunimit me Policinë e Kosovës, dhe falë angazhimit të oficerëve policor numri i rasteve kriminale nëpër shkollat e Gjilanit në tri vitet e fundit është dukshëm ma i vogël.

Policia e Kosovës është e përkushtuar që gjithmonë të jetë aty ku kërkohet ndihma jonë, për krijimin e një ambienti të qetë dhe prosperues për të gjithë ka njoftuar Ismet Hashani./rajonipress/