Fundamenti

Pjepri, superushqim për lëkurën tuaj

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Studimet kanë konstatuar se konsumimi i rregullt i pjeprit lëkurën e bën më të bukur dhe më të shëndetshme.

Pjepri vitamina K dhe E që luajnë rol të rëndësishëm në mënyrë që lëkura juaj të jetë e butë dhe e shëndetshme, e pastër.

Pasi përmban shumë ujë, pjepri në mënyrë të dobishme e hidraton trupin.

Mobi Casa

Vitaminat A e C kanë efekt mrekullibërës në lëkurë. Vitamina A, bashkë me atë C, nxitin rigjallërimin e lëkurës, indit lidhës dhe ofrojnë dukje të përtërirë.

Pjepri po ashtu ka efekt prej një antioksiduesi dhe ul nivelin e radikaleve të lira.

Disa studime dëshmojnë se pjepri mbron lëkurën nga rrezet e dëmshme ultravjollcë.