Pjepri magjik me shije të hidhur shëron kancerin e gjirit dhe pankreasit

Lëngu i pjeprit ekzotike me shije të hidhur mundet ta zvogëlojë rrezikun e kancerit të pankreasit, pa pasur efekte të dëmshme anësore.

Por, ndikon edhe kundër kancerit të gjirit, prostatës, zorrës së trashë, mëlçisë, lukthit si dhe të leukemisë. Në shikim të parë kjo duket tepër e mirë për të qenë e vërtetë, por nëse është për t’ju besuar shkencëtarëve nga universiteti në Kolorado, kjo bimë ekzotike mund të shndërrohet në adutin kryesor në luftën kundër kancerit.

Studimi i fundit ka treguar se pjepri I hidhur, perime e njohur kjo në Azi dhe në Afrikë, në masë të madhe pakëson rritjen e tumoreve të pankreasit te minjtë në laborator. Dobi të shumta që ndërlidhen me konsumimin e pjeprit të hidhur tashmë dihen.

Pjepri i hidhur, (lat. Momordica charantia), njihet sidomos te japonezët nga ishulli Okinava, të cilët njihen për jetëgjatësinë e tyre. Në katër vitet e fundit po kërkohet me të madhe, posedon shumë përparësi shëndetësore, ndikon kundër viruseve, inflamacioneve dhe diabetit po ashtu.

Lëngu nga pjepri I hidhur, gjatë studimeve të bëra, kishte ndikuar fort në pakësimin e qelizave kancerogjene të pankreasit.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS