Fidanishtja

Përse nuk duhet të pastrohet fytyra me sapun duarsh?

/ 2 minuta lexim

Sa herë na ka mbaruar sapuni për fytyrën dhe jemi tunduar të lajmë fytyrën me sapun duarsh, pa e përdorur atë. Edhe në fund, ia dolëm mirë.

Çfarë bën më shumë sapuni për fytyrën?

Kur lajmë fytyrën duam të heqim mbetjet e grimit, yndyrën dhe papastërtitë pas një dite të vështirë.

Shumica e sapunëve të fytyrës ruajnë ekuilibrin e pH të lëkurës, ndërsa përbërja e tyre është veçanërisht e butë për lëkurën.

UBT

Ndryshe nga sapunët e duarve të cilët kanë një veprim më drastik dhe mund të na irritojnë fytyrën. Duart tona kanë lëkurë më të fortë se fytyra dhe sapunët synojnë të vrasin bakteret dhe mikrobet.

Sapun duarsh dhe akne

Përdorimi i sapunëve të duarve për të pastruar fytyrën mund të irritojë lëkurën dhe veçanërisht nëse keni akne atëherë është e ndaluar pasi mund ta përkeqësojë atë.

Nëse produkti pastrues për fytyrën tuaj ka mbaruar, është më mirë të përdorni vetëm ujë dhe të nesërmen të blini pastruesin që përdorni.