Përfaqësuesi amerikan: UNMIK-u në Kosovë i panevojshëm, duhet ta përfundojë mandatin

Përfaqësuesi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka marrë fjalën në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, ku UNIKU-u po raporton për Kosovën. Përfaqësuesi amerikan ka thënë se UNMIK-u duhet ta përfundojë misionin në Kosovë.

Ruajtja e stabilitetit në Ballkanin Perëndimor mbetet gjë kritike, ka thënë ai.

“Misioni paqeruajtës në Kosovë është i panevojshëm, është koha që këto raportime të reduktohen në njëherë në vit. UNMIK-u e ka tejkaluar ekzistencën e vet. I bëjmë edhe një herë thirrje këshillit që ta përfundojë mandatin e UNMIK-ut dhe t’i lejojë OKB-së që të marr një rol tjetër”, tha ai.

Poashtu, SHBA ka kërkuar nga Kosova dhe Serbia që t’i përkushtohen dialogut në Bruksel për t’i zgjidhur problemet që i kanë.

“Dialogu i ndërmjetësuar nga BE mbetet mënyra më e mirë drejt përparimit. E mbështesim planin e BE-së për t’i thirrur liderët e dy shteteve për ta vazhduar dialogun. I bëjmë thirrje Prishtinës dhe Beogradit që të vazhdojnë punën për të pagjeturit. Kanë arritur rezultatet të prekshme deri tani”, ka thënë ai. /GazetaExpress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS