Pensionistët e Kosovës

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Si ke kthjellët , na u vra moti –
Pensionistët na i vërshoi loti !
Pensionistët po qajnë me lot –
Pse po i japim votat kot ?!

Bash atyre që po ua japim votat –
Bash ata po na i zbrazin gotat !
Po na qesin pensionistë –
Po na lanë në jetë t’ mjerisë !

Kur t’ jenë n’ zor karrieristët –
Po i mashtrojnë pensionistët !
“Pensionistët nëse na votojnë –
Pensionet ne do t’ ua shtojmë “!

Sapo zgjedhje ma nuk presin –
Pensionet po na i zbresin !
Kur kenë n’ zor për pozitë t’ vet –
Na i dhanë nga 120 !

Sapo e ndryshuan pozitën –
Nga 30 Euro na i zbritën !
90 Euro na i lanë për idare –
Nuk dimë vetit kah me i bë çare ?!

N’ Kosovë , pensionet t’ vogla katastrofa –
S’ dalin boll për bukë me shtrua në sofra !
90 Euro na i lanë për mjerim –
Nuk na dalin as për varrim !

Haj , medet për ne, medet –
Në pleqëri se çka na gjet ?!
Çka punuam n’ gjithë këtë jetë –
Na shkoi mundi huq për t’ shkretë !

Kush është sëmurë për karrierist –
Nuk mendon për pensionist !
Nuk i lanë n’ pleqëri me u kënaqë –
Nuk kanë pare , as për ilaç !

N’ vend t’ pushimeve në bregdet –
Shkojnë n’ amshime në xhenet !
Mezi presin me i nxjerrë prej vatre –
Sa ma shpejt t’i çojnë ndër varre !

Gjilan, më 26.07.2020 vj.

Demir KRASNIQI

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS