RCCOLA

Pemët dhe perimet në parandalimin e sulmit në tru

/ 1 minutë lexim
Fundamenti

Konsumimi i rregullt i pemëve dhe perimeve, sipas shkencëtarëve kinezë, ndërlidhet me zvogëlimin e sulmit në tru.

Në studim ishin përdorur të dhënat e grumbulluara gjatë 19 viteve të përdorimin e 20 studimeve të mëhershme, ku kishin marrë pjesë rreth 760.000 të anketuar.

Uji Dea

Revista shkencore “Stroke” shkruan se si shtimi i konsumimit ditor të pemëve dhe perimeve për 200 gramë ishte e mundur të ndërlidhet me 32% më pak rrezik për të pësuar sulm në tru. Sulmi në tru është shkaktar i shumë vdekjeve nëpër botë.

Sipas llogaritjeve të fundit, konsumimi ditor prej 600 gramësh në ditë i pemëve dhe perimeve në botë sulmin në tru do ta zvogëlonte për 19%.