Fundamenti

Patëllxhani i njohur për një gamë unike të përfitimeve shëndetësore

/ 2 minuta lexim
RCCOLA

Së bashku me efektet e dobishme të fibrave, patëllxhanët janë gjithashtu burime të mëdha të antioksidantëve, një nga linjat më të mira të mbrojtjes së trupit kundër një sërë sëmundjesh.

Të pasur me vitaminë C, patëllxhanët stimulojnë prodhimin dhe aktivitetin e qelizave të bardha të gjakut.

Gjithashtu, ata përmbajnë mangan, i cili është një antioksidant natyral dhe një mineral esencial. Duke pasur nivele të larta antioksiduesish në trupin tuaj, do të sigurohet që sistemet e organeve të mbrohen nga infeksione dhe sëmundje të dëmshme, duke përfshirë kancerin dhe sëmundjet e zemrës.

PARANDALIMI I ANEMISË

Anemia karakterizohet nga dhimbje koke, lodhje, dobësi dhe depresion. Prandaj, duke konsumuar ushqime të larta me hekur, mund të luftoni aneminë, dhe patëllxhanët kanë një sasi të konsiderueshme të hekurit.

Ata janë gjithashtu shumë të pasur me bakër, një komponent tjetër thelbësor i qelizave të kuqe të gjakut, ashtu si hekuri.

Fundamenti

Pa këto dy minerale, numërimi i qelizave të kuqe të gjakut në trup do të vazhdojë të zvogëlohet, meqë ato vazhdimisht përdoren.

Me qelizat e kuqe të shëndetshme që qarkullojnë nëpër venat tuaja, do të shihni një rritje të ndjeshme në energji dhe forcë, e cila do të eliminojë ndjenjën e lodhjes dhe stresit.

TË SHËNDETSHME PËR ZEMRËN

Reduktimi i kolesterolit LDL (i keq) mund të parandalojë sulmet në zemër, goditjet dhe arteriosklerozën.

MENAXHON DIABETIN

Për shkak të përmbajtjes së lartë të fibrave dhe sasive të ulëta të karbohidrateve, patëllxhanët janë një ushqim ideal për menaxhimin e diabetit. Cilësitë e patëllxhanëve i bëjnë ata të dobishëm, si një rregullator i aktivitetit të glukozës dhe insulinës brenda trupit. Kur nivelet e insulinës janë të qëndrueshme, efektet anësore të mundshme të rrezikshme të diabetit mund të shmangen.