RCCOLA

Pas zhvillimeve të fundit në botë, Hoxhaj thotë se Kosova ka nevojë për një politikë të jashtme të mençur

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Nënkryetari i Kuvendit, Enver Hoxhaj, ka reaguar ndaj ngjarjeve të fundit në botë, duke përmendur sulmin e fundit të Iranit ndaj Izraelit.

UBT

Sipas tij, politika e jashtme ngritja e kapaciteteve të sigurisë duhet të jenë primare mbi çdo politikë të jashtme.“Sulmi i Iranit mbi Izraelin mbrëmë, vazhdimi i luftës në Ukrainë dhe Gaza, agresionit i Serbisë në Banjskë vjet dhe deklarimi i hapur i Hungarisë kundër anëtarësimit të Kosovës në Këshill të Evropës, gjë që çdoherë ka votuar për anëtarësimin tonë në organizata, janë ngjarje që tregojnë që për Kosovën një politikë e jashtme e mençur, së bashku me rritjen e kapaciteteve të sigurisë duhet ta ketë primatin mbi çdo politikë të brendshme ekonomike dhe shoqërore”, ka shkruar Hoxhaj.