Osmani për Asociacionin: Marrëveshjet duhet të shtyhen për t’u zbatuar, Kosova nuk po ikë nga obligimet e saj

/ 2 minuta lexim

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, ka bërë një intervistë me BBC News, Weekend Programme.

Në këtë intervistë, Osmani ka folur për marrëveshjen e arritur në Bruksel për personat e pagjetur.

“Unë mendoj se kjo është një nga arritjet më të mëdha të dialogut, sepse është një marrëveshje që prek direkt qytetarët tanë. Më shumë se 1600 familje në Kosovë janë akoma duke bërë më të mirën të mundshme për të gjetur mbetjet e të zhdukurve gjatë luftës pasi u zhduken me forcë nga regjimi i Millosheviqit. Ne besojmë që janë në varreza masive në Serbi, por na nevojitej Serbia të bashkëpunonte. Tani kyçe është përmbushja e marrëveshjes” tha Osmani.

Ajo tutje foli edhe për krijimin e Asociacionit me Shumicë Serbe, duke bërë të ditur që Kosova qëndron stoike kundër tij.“Kosova nuk po ikë nga obligimet e saj. Çka ne jemi të gatshëm të bëjmë, është të japim gjithçka që mundemi në përkim me standardet evropiane, për të akomoduar të drejtat e serbëve. Të drejtat njerëzore dhe të drejtat minoritare të serbëve. Por jo t’u japim serbëve një instrument përmes të cilit vazhdimisht do të injorojnë, të shkelin sovranitetin dhe funksionin e Kosovës si shtet” tha Osmani.

Të fundit: