RCCOLA

Osmani: Kosova do të jetë anëtarja e 47-të e Këshillit të Evropës, është vetëm çështje kohe

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani tha sot se Republika e Kosovës do të jetë anëtarja e 47-të e Këshillit të Evropës dhe kjo është vetëm çështje kohe.

Një deklaratë e tillë vjen në ditën kur Kosova nuk u përfshi në agjendën e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, pavarësisht se Asambleja Parlamentare kishte rekomanduar fuqishëm anëtarësimin e Kosovës në KiE.

“Është thjesht çështje kohe. Në këtë rrugë, ne nuk bëjmë kompromis me vlerat që përbëjnë themelin e vendit tonë. Pasi të jemi atje, ne do të vazhdojmë të qëndrojmë ‘prapa shtyllave’ që përcaktojnë Këshillin e Evropës: të drejtat e njeriut, demokracia dhe shteti i së drejtës. Ne nuk do të shërbejmë si dorë e zgjatur e Rusisë apo si model i sjelljes autokratike”, shkruan Osmani.

ARKATANA

Presidentja e vendit tha se u janë mirënjohës të gjitha vendeve që kanë mbështetur Kosovën deri tani.

“Së bashku, ne do të punojmë për ta bërë realitet këtë fitore të të drejtave të njeriut…”, shkruan ajo. /Telegrafi/