UBT

Osmani: Fokus i këtij viti ka qenë ruajtja dhe garantimi i sigurisë, për shkak të agresionit të Serbisë

/ 1 minutë lexim
Hidromorava

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani në takimin e Këshillit për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut, tha se fokusi në këtë vit e sidomos në pjesën e dytë të vitit ka qenë ruajtja dhe garantimi i sigurisë në vend për shkak të agresionit të Serbisë.

“Viti përpara kërkon koordinim të vazhdueshëm institucional dhe veprime të mëtejme konkrete me qëllim të arritjes së objektivave dhe shënimit të sukseseve të fusha të ndryshme të cilat ua kemi borxh qytetarëve tanë”, tha ajo.

KKVITI

Osmani në takimin e Këshillit për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut, i ka bërë thirrje qytetarëve të Kosovës të respektojnë rregullat që kanë të bëjnë më liberalizimin e vizave që do të jenë nga 1 janari i viti 2024.

Ajo ka thënë se Kosova ka pasur arritje në këtë vit, duke përmendur rangimin në disa fusha. Po ashtu ka përmendur edhe aplikimin në Këshill të Evropës dhe kalimin në fazën e parë në këtë rast. E para e endnit tha se dhe aplikimi për statusin e kandidatit për BE.