Nuk është mirë të përdorni xhenxhefil në baza ditore dhe kjo vlen veçanërisht për disa grupe njerëzish

/ 2 minuta lexim

Xhenxhefili nuk rekomandohet nëse jeni duke marrë ilaçe kundër mpiksjes, keni gurë në tëmth ose sëmundje të veshkave, ai ‘përplaset’ me disa ilaçe kundër hipertensionit dhe mund të vështirësojë kontrollin e sheqerit në gjak.

Edhe pse shquhet si një erëz që ka shumë veti pozitive, sërish nuk është mirë ta përdorni xhenxhefilin shumë shpesh, sidomos jo çdo ditë. Kjo vlen veçanërisht për disa grupe njerëzish që kanë probleme të caktuara shëndetësore, në të cilat përdorimi i xhenxhefilit mund të ketë kundërindikacione, veçanërisht nëse përdoret në tinktura ose ilaçe në të cilat pjesa e tij është shumë e përqendruar.

Eco Higjiena

– Mund të themi se te personat më të rinj dhe të shëndetshëm që nuk kanë ndonjë sëmundje kronike, p.sh. deri në moshën 35 ose 40 vjeç, konsumimi më i shpeshtë i xhenxhefilit zakonisht nuk do të jetë i rrezikshëm ose do të ketë pasoja negative, por te njerëzit më të vjetër se kaq, mosha që shpesh tashmë ka një diagnozë, sigurisht që duhet kujdes, sepse efekti i tij në disa raste mund të jetë shumë i dëmshëm, transmeton Telegrafi.

Për shembull, xhenxhefili nxit hollimin e gjakut, gjë që mund të jetë i rrezikshëm për njerëzit që marrin ilaçe kundër mpiksjes, pasi mund të shkaktojë gjakderdhje. Kjo është arsyeja pse edhe gratë shtatzëna këshillohen ta përdorin me kujdes dhe në sasi shumë të vogla kur duhet të ndihmojnë veten me të vjellat e mëngjesit.