Kkgjilan

Njëqind e njëmbëdhjetë vjet Shqipëri

/ 2 minuta lexim

Nga Arben Kurteshi – Bashkimi fillon me një mendim. Shpeshtësia e mendimeve tona shpejtëson bashkimin kombëtar! Veprimet tona, në të kaluarën, ishin një shprehje e mendimeve tona. Shtëpia ku banonim dikur ishte vetëm një ide. Nëse kultivojmë mendime pozitive, ato do të përcjellin veprime përparimtare.

Nëse mbjellim mendime negative, do të shkaktojnë veprime të dëmshme. Mungesa e mendimeve sjell diçka të panjohur në kokën tonë.

Vëllazërimi i mbjellur në mendje sjell bashkim, ndërsa urrejtja sjell ndarje. Mungesa e mbjelljes së mendimeve çon në një gjendje të panjohur, e cila mund të dëmtojë unitetin kombëtar. Bashkimi nis në mendjet tona dhe më pas shfaqet në veprimet tona.

Uji Dea

Ne krijojmë kushtet për bashkim. Liria jonë e sotme ka nisur me një ide, zhvilluar në mendjet e popullit dhe bërë realitet përmes veprimeve. Aroma e lirisë është rezultat i punës dhe ndërgjegjësimit të herojve tanë dhe të gjithë popullit.

Edhe në kushte të vështira, ata kultivuan lulet e lirisë në mendjet e tyre të ndritura, duke sjellë paqe. Nëse sot mbjellim mendimet e bashkimit në kokat tona, ato mund të bëhen realitet me shpejtësi dhe fuqi.