Një gotë çaj në ditë parandalon sëmundjet e zemrës

Në bazë të studimit amerikan, personat që për çdo ditë konsumojnë një gotë çaj për 35 për qind janë më pak të rrezikuar nga sulmi në zemër apo sëmundjet e tjera kardiovaskulare.

Ekspertët nga universiteti “John Hopkins” kanë ardhur në përfundim se një gotë çaj në ditë mund ta mbrojë zemrën, qoftë i zi apo i gjelbër.

Shkencëtarët kanë anketuar 600 meshkuj dhe femra të shëndetshme, që në histori nuk kishin pasur rrezik nga sëmundjet e zemrës. Me kalimin e kohës vullnetarët ishin testuar dhe ata që kishin pirë një çaj në ditë ishin më pak të rrezikuar.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS