Një fshat i Kosovës vetëm me një banor

Teksti muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Në Kosovë ekziston një fshat –
Një familje jeton pa fat !
Fshat i zbrazët – fshat malorë,
Që ka vetëm një banorë !

Ky është fshati Graxhenik –
Sabit Maliqi jeton si kreshnik !
Sabit Maliqi është i moshuar –
Në këtë fshat rron i vetmuar !

Sabit Maliqi, 70 vjeçar –
N’ Graxhenik jeton krenar !
Edhe pse nuk ka familje –
N’ lumturi jeton n’ vendlindje !

70 vjeçari s’ donë me u dorëzua –
Jeton vetëm në një përrua !
Për vendlindje e ka lidhë fatin –
Nuk dëshiron që ta lërë fshatin !

I moshuari , mjeshtër trim –
Vetë gatuan , vetë banë ushqim !
Gëzohet kur shkon mysafiri –
Ndriçon llamba , ndriçon qiri !…

Për t’ arritur deri në fshat –
Është vështirë me u ngjitë për shpat !
Nuk ka n’ rrugë zhavorr , asfalt –
N’ vend të tyre ka dhe e baltë !

Për të dalë n’ këtë fshat malorë –
Një pjesë rruge bëhet me traktor !
Një pjesë rruge bëhet këmbë –
N’ shpinë ngarkuar me barrë t’ rëndë !

Sabit Maliqi gjithmonë thotë :
“N’ qytet nuk mund t’ jetoj dot !
Soll dy ditë n’ Prishtinë me u ndalë –
M’ duken si me ndejë dy javë !”

Gjilan, më 04.10. 2019 .
Demir Krasniqi

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS