RCCOLA

Niseni mëngjesin shëndetshëm me një lugë mjaltë

/ 1 minutë lexim
KKVITI

Ajo çfarë hani si të zgjoheni nga gjumi është tejet e rëndësishme për organizimin tuaj gjatë ditës.

Niseni ditën mbarë dhe shëndetshëm me një lugë mjaltë në mëngjes.

Mjekësia popullore e gjithashtu edhe mjaft studime të ndryshme vlerësojnë se nisja e ditës duke konsumuar një lugë të vogël me mjaltë është mënyra ideale për t’i dhënë fuqi dhe energji organizmit përgjatë gjithë ditës.

Mjalta ka një përdorim të gjerë dhe jo vetëm si ëmbëltues.

UBT

Përpara shpikjes së antibiotikëve, ajo përdorej gjerësisht për të trajtuar plagët apo djegiet e lëkurës.

Gjithashtu është përdorur edhe për të zbutur kollën ose si maskë lëkure.

Mjalti përmban sasi të vogla proteine, folati, vitamine C dhe vitamina të tjera të rëndësishme.

Vlerat më domethënëse të mjaltës vijnë nga mineralet që përmban.