Nis zyrtarisht Konferenca e Dytë Globale e Tolerancës Ndërkulturore në UBT

Studiues, pedagogë, diplomatë nga vende të ndryshme të botës, si dhe përfaqësues të Fondacionit Ndërkombëtar për Tolerancë u mblodhën në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, në Lipjan, për të bërë hapjen e Konferencës së Dytë Globale të Tolerancës Ndërkulturore.

Objektivi kryesor i konferencës është të shërbejë si një platformë për studiuesit, pedagogët, drejtuesit, diplomatët dhe të gjithë praktikuesit e tjerë për të nxjerrë në pah kërkimet, mendimet, shqetësimet dhe përvojat e tyre mbi ndikimin e teknologjisë në vlerat dhe normat kulturore.

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi në fjalën e tij hyrëse falënderoi përfaqësuesit e Fondacionit Ndërkombëtar për Tolerancë për organizimin e Konferencës së Dytë Globale të Tolerancës Ndërkulturore në UBT, në një institucion lider të inovacionit dhe teknologjisë në Kosovë dhe rajon.

“Kjo konferencë sjell diskutimin në nivel profesional dhe akademik për çështjen e tolerancës ndërkulturore. Është një çështje shumë e rëndësishme, e vështirë, por dhe shumë e nevojshme. Është shumë më e nevojshme të shprehen, le të themi, njohuritë në këtë drejtim, sepse mendoj se bota ka nevojë për konferenca të tilla. Toleranca është të jesh i hapur dhe pranues ndaj dallimeve, si dhe të respektosh dhe vlerësosh kulturën e tjetrit”, tha rektori Hajrizi.

H.E. Eng. Sheikh Salem bin Sultan bin Saqr Al Qasimi shprehu mirënjohje dhe përshëndetje të ngrohta për të pranishmit në këtë konferencë nga Emiratet e Bashkuara Arabe, duke thënë se është janë simbol i mishërimit të paqes dhe tolerancës.

“Në të gjithë botën kulturat, ideologjitë dhe toleranca janë virtyte, që kontribuojnë në vendosjen e urave midis anëtarëve të një shoqërie apo një shteti”, u shpreh Eng. Salem Alqasim.

Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Ndërkombëtar për Tolerancë, Dr. Abdulhamied Alromaithy falënderoi rektorin Hajrizi dhe UBT-në, të cilët mundësuar organizimin e kësaj konference me karakter ndërkombëtar në Kosovë, duke u dhënë një mundësi studiuesve dhe pedagogëve të shfaqin perspektivat e tyre në aspektin e tolerancës ndërkulturore.

Në këtë ngjarje u bë ndarja e mirënjohjeve për kontribuuesit të cilët mundësuan organizimin e Konferencës së Dytë Globale të Tolerancës Ndërkulturore, si dhe u shfaqën performanca me motive kulturore nga Emiratet e Bashkuara Arabe.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS