Nëse hani mëngjes në këtë kohë, mund të zgjasni jetën tuaj

Njerëzit ndahen në dy grupe – njëri nuk mund ta fillojë ditën pa mëngjes, ndërsa të tjerët e anashkalojnë këtë vakt. Megjithatë, nuk mjafton vetëm të hani në mëngjes, por është shumë e rëndësishme edhe koha kur e konsumoni.

Nëse hani mëngjes para orës 7 të mëngjesit, mund të zgjasni jetën tuaj, ndërsa dëshira për të ngrënë më vonë mund t’ju shkurtojë jetën. Studiuesit nga Universiteti i Nju Jorkut donin të zbulonin nëse koha e vaktit të parë të ditës lidhet me jetëgjatësinë.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se ngrënia vonë natën prish orën e brendshme të trupit tonë dhe rrit rrezikun e zhvillimit të diabetit 2 dhe sëmundjeve të zemrës. Por disa studime kanë ekzaminuar nëse koha e mëngjesit ka një efekt të ngjashëm.

Rezultatet e publikuara në Journal of Nutrition treguan se ata që hanin mëngjes ndërmjet orës 6 dhe 7 kishin 6 për qind më pak gjasa të vdisnin para kohe nga sëmundje të rënda, si sëmundjet e zemrës ose kanceri, sesa ata që hanin mëngjes para orës 8.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS