RCCOLA

Në Medvegjë, rezerva të arit deri në 78 tonë !

/ 2 minuta lexim

Në fshatin Tullarë të Medvegjës janë zbuluar rreth 800 mijë tonë bakër dhe 78 tonë arë, ka njoftuar ndërmarrja Dunav Minerals e cila e ka bërë hulumtimin

Në kumtesë, siç transmeton Titulli, thuhet se “në bazë të një llogaritje të rezervave minerale kemi ardhë në përfundim se në këtë lokacion ekzistojnë rreth 300 milionë tonë mineralesh me përmbajte prej 0.27 për qind bakër dhe 0.26 gramë ari për tonë. Kjo sjell rreth 800 tonë bakër dhe 78 tonë ari”, ka thënë në deklaratën e tij menaxheri i hulumtimit në ndërmarrjes Dunav Minerals, Fil Foks.

“Dunav Minerals gjatë dy viteve të fundit ka investuar rreth 15 milionë dollarë në kërkime. Këto rezerva janë një hapë gjigandë për zhvillimin e projektit tonë në drejtim të zbulimit të mineraleve tjera në Serbi”, ka thënë Foks në kumtesën shpërndarë mediave.

UBT

“Shumica e punëtorëve të angazhuar në ekipin tonë janë nga bashkësia lokale dhe ne jemi të vetëdijshëm për potencialin historikë mineral në këtë rajon”, ka nënvizuar Foks.

Dunav Minerals momentalisht ka të punësuar më shumë se 35 punëtorë, prej të cilëve dy të tretat vijnë nga Medvegja dhe rrethina.

Fshati Tullarë gjendet në afërsi të rrugës magjistrale M9, e cila nga Leskoci shkon në drejtim të Prishtinës, respektivisht, 12 kilometra nga Medvegja në drejtim të pikës kufitare Mutivodë./rajonipress/