Eko Higjiena

Në ditën e Gjuhës Shqipe

/ 1 minutë lexim

Poezi nga Atdhe Geci

Njeriu qenie është gjuhë e identitet
Njeriu qenie është autor i alfabetit
Njeriu qenie është gjuha që e flet
Njeriu qenie është gjuha e shkruar.

Në gjuhë bëjnë jetë të tëra kohërat
gjuha dhe shkrimi ndriçojnë njëjtë,
dëgjojeni zërin e dritës së vargjeve
gjuha është vetëdije dhe ndërgjegje.

Hidromorava

Gjuha që shkruhet nuk di të shuhet
as në ciklet më të ashpra të planetit
kah e ardhmja i lëvizim mendimet
kah e ardhmja ecë sot gjuha shqipe.

Gjuha dhe e bukura e fjalës shqipe
guximshëm e tejkalojnë fuqinë e
tokës, fuqinë e reve dhe të stuhive
si dhe fuqinë ekzakte të numrave.

Gjuha jonë është forca e identitetit
është kristali më me flori i shqipes.
Në gjuhë dhe shkrim merr formë
kultura fjalës dhe gjuhëtimi gjuhës.