Në atë fillim marsi

Poezi nga Ruzhdi Kqiku

Në atë fillim
marsi
në prag
të beharit

U turrën
këndej
forcat
e barbarit

Erdhën
Cubat shkije
andej prej
shkinisë

Që t’i shuajnë
nga faqja e dheut
bijetë e
Arbërisë

Lugina e
bregore
dhe kullat
gjëmonin

Bora ishte
skuqur
e streë
gjak pikonin

Dheu
çohej peshë
sikur llavë
vullkani

Si dragoj
në betejë
me t’bijtë
bacë Shabani

Në luftë tërë
Prekazi
burrat
pleq e të ri

Nëpër tym
e flakë
vdekje
o liri

Gjer në frymen
e fundit
luftuan për
vend të vet

Thanë më mirë
ndër varre
se të mjerë
në jetë

Pra tërë
Jasharajt
heroikisht
në flijim

Se pse pa qenë
të lirë
jeta s’ka
kuptim

Pra kështu
flijohen
veç triat
Arbërorë

Askund në
tërë botën
kështu
s’kishte dodhë

Kësi madhështishë
bëjnë
trima
shqiptarë

Që ta zgjojnë
nga deheja
ndergjenë
e vrarë

Që ta ngrisin
prej gjumit
të thellë e ta
ndergjegjesoj

Që me mendje
të kthjellur
e me drejtësi
të vepëroj.

Me rastin e marsit të madh

Ruzhdi Kqiku..

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS