Në 107 vjetorin e shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë : Dasma e Flamurit

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Më Njëzet e Tetë Nëntor,
Ismail Beu, thërret në Vlorë,
Gjithë kah janë trimat e gurit –
Ta bëjmë Dasmën e Flamurit !

Refreni :
Dridhet sheshi, jehon Vlora –
Marigonë, ty, të lumtë dora,
Që qëndise atë Flamur,
S’ do ta lëshojmë nga dora kurrë …
S’do ta lëshojmë nga dora kurrë !

Nga i gjithë trungu arbërorë –
Nisen trimat për në Vlorë,
Që ta shpallin Pavarësinë,
Ta bëjnë nuse Shqipërinë !

Refreni :
Dridhet sheshi, jehon Vlora …etj.
Burra t’ pushkës, trima t’ malit –
Janë dasmorë t’ Ismail Qemajlit !
Retë u zhdukën – doli Dielli,
Zemrat male me shend qielli !

Refreni :
Dridhet sheshi, jehon Vlora …etj.
Vijnë dasmorët nga këto dhena –
Puthin Shqipen me dy krena !
Puthin gurët, puthin dheun –
Do ta bëjnë me Zot, Atdheun !

Refreni :
Dridhet sheshi, jehon Vlora …etj.
***** Demir KRASNIQI :
“KROI I KËNGËS “ – Gjilan, 2006 , faqe 52

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS