Nafta shtrenjtohet në Gjermani, pritet rritje e çmimit edhe në Kosovë

1 euro e 72 centë ishte çmimi tavan i naftës, i vendosur nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë për këtë të martë. Por kjo shifër pritet të ndryshojë jo pak ditëve në vazhdim, pas parasysh çmimet aktuale në vendet europiane.

Kështu po shprehet i pari i shoqatës së naftarëve të Kosovës Fadil Berjani.

Berjani në këtë aspekt lavdëroi edhe punën e qeverisë, me vendosjen e çmimit tavan.

Madje, thotë se edhe e kupton se pse nuk po merr vendime tjera.

Për dallim nga i pari i naftarëve, ekonomistët shprehen të sigurt se do të ketë rritje të çmimit.

Kurse në një nga vendet më të fuqishme në Europë, në Gjermani, që nga 1 shtatori pati rritje të çmimeve të derivateve.

Por, sa mund të ndikojë rritja e çmimit të naftës në Gjermani edhe në vendin tonë.

Çmimi tavan i naftës në Kosovë vendoset nga Ministria e Tregtisë dhe nuk lejon bizneset të kenë fitim mbi 6 cent në litër.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS