RCCOLA

Motër e vëlla nga Ukraina ngadhënjejnë në gjysmë maratonën e Gjilanit

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Atletët nga Ukraina ishin më të mirët në gjysmë maratonën e organizuar për “Ditët e Agimit” në shenjë të përkujtimit të dëshmorit të kombit Agim Ramadani-Katana Motër e vëlla Bogdan Semenovych dhe Natalia Semenovych në gjysmë maratonën arritën kohë ideale dhe të pa konkurrencë për tu shpallur më të mirët Bogdan Semenovych arriti t`i vrapon 21km e 138 metra me rezultat 1 orë 13 min, e 34 sekonda ndërsa Natalia ketë shteg në konkurrencën e femrave e vrapoi 1 orë 26 min e 20 sekonda.

Në konkurrencën e meshkujve në shtegun 21km e 138 metra u arritën këto rezultate
1.Bogdan Semenovych nga Ukraina 1 orë 26 min e 20 sek

  1. Muxhahid Mislimi nga Maqedonia e Veriut 1 orë 14 min e 27 sek
  2. Agon Krasniqi nga Ferizaj 1 orë 28 min, 40 sek

Në konkurrencën e femrave në 21 km e 138 metra

  1. Natalia Semenovych 1 orë 26min e 20 sek
  2. Biljana Kiradijeva Ukrainë 1,orë 31min, 52 sek
  3. Naile Seferaj nga Kosova 1 orë 35 min e 15 sek

Në 10 km më i miri në konkurrencën e meshkujve ishte Albion Ymeri ndërsa në atë të femrave më e mira ishte Gresa Bakraqi

Uji Dea

Në 5 km në konkurrencën e meshkujve më i miri ishte Genc Isufi nga Prishtina, ndërsa në atë të femrave ishte Qëndresa Ramadani

Në 2 km më të mirët ishin Lorent Shala e Sara Hasani “Gjilani Half Marathon” që ishte edicioni i 3 -të me radhë i organizuar nga FAK-së dhe Komuna e Gjilanit nën moton vrapojmë shtigjeve të Agim Ramadanit

Për më të mirët u ndanë medale e kupa./rajonipress/