RCCOLA

Mos-përfshirja në agjendën e Komitetit të Ministrave, Kusari-Lila: Kosova ka përjetuar padrejtësi të natyrave të ndryshme nga BE

/ 2 minuta lexim
ARKATANA

Shefja e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimosa Kusari-Lila ka komentuar mos-përfshirjen e Kosovës në rendin e ditës në Komitetin e Ministrave të Këshillit të Evropës.

Kusari-Lila në konferencën për media deklaroi se Kosova ka përjetuar padrejtësi shpesh-herë nga Bashkimi Evropian, dhe se një padrejtësi u bë edhe me mos-përfshijen e Kosovës në agjendën e Komitetit të Ministrave, transmeton Telegrafi.

“Kosova ka përjetuar padrejtësi të natyrave të ndryshme që kanë ardhur nga Bashkimi Evropian. Ka qenë shumë e qartë se çfarë është kërkuar nga Kosova, dhe standardi ndryshojë… Kosova mbetet e përkushtuar në zbatimin të gjitha të drejtave të komunitetit dhe për integrim plotë”, tha Kusari-Lila.

Uji Dea

Ajo gjithashtu ka pohuar se është thellësisht e zhgënjyer pas këtij zhvillimi.

Ndryshe, Kosova nuk hyri në agjendën e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, pavarësisht se në muajin prill Asambleja Parlamentare kishte rekomanduar fuqishëm anëtarësimin.

Gjermania, Franca dhe Italia kushtëzuan anëtarësimin e Kosovës në Këshill të Evropës me “hapa konkret” për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe./Telegrafi/