Fundamenti

Mikja e mirë i doli mik

/ 1 minutë lexim

Nga Nijazi Kastrati – Satirike

U tradhtua keq i gjori
Iu nxi fytyra si koftori
Ashtu punën se kish pritë
Mikja e mirë i doli mik

E ftoi miken në takim
Nga një kafe tha bashkë ta pimë
Do t’takohemi në hotel
Do më njohësh menjëherë

Mesatar jam topolak
Pak të fryrë e kam këtë bark
Mbaj në kokë unë një kapelë
Syze dielli dhe për erë

Uji Dea

Ndërsa unë jam kështu or mik
Sy të mëdhenj me çerpik
Këpucë të bardha e me take
Ndërsa fytyrën rrumbullake

Pantollana kam të veshur
Një rrip t’kuq në brez të ngjeshur
Çantën lëkurë krokodili
Me parfum erë trëndafili

Ishte ulur n’tavolinë
Përskaj tij një burrë po rrin
Ca kohë priti ai i shkreti
Telefonin nxur nga xhepi

Kur fillo t’bejn telefoni
Sa shumë djali u habit
Herë u skuq e herë u nxi
Mikja e mirë i doli mik