Elbau

Miftaraj: Qeveria po ndërhyjnë në pavarësinë e gjyqësorit dhe Gjykatës Kushtetuese

/ 1 minutë lexim

Drejtori ekzekutiv i Instituti të Kosovës për Drejtësi (IKD), Ehat Miftaraj, ka thënë se Qeveria po ndërhyjnë në punën e pavarësinë e gjyqësorit dhe Gjykatës Kushtetuese, raporton Ekonomia Online.

Sipas tij, për këtë çështje partia në pushtet reagonte për raste të tilla, po tash kjo është bërë normale.Postimi i plotë:Para disa viteve kemi reagu ne rastet kur politika permes deklaratave politike ka cenuar pavaresine e sistemit gjyqesor, prokurorial apo te Gjykates Kushtetuese.

Elbau

Dy vitet e fundit edhe reagimit i ka humbur kuptimi. Eshte e pamundur me ndjek kete qeveri me reagime sa shpesh nderhyjne ne pavaresine e gjyqesorit te rregullte dhe Gjykates Kushtetuese. Sidoqofte, me krejte te metat qe ka gjyqesori i rregullte dhe Gjykata Kushtetuese me plote te drejte dhe ne menyre profesionale Gjykata Kushtetuese po e mbron Kushtetuten dhe strukturen e shtetit. Pushteti eshte i perkohshem, shteti dhe vlerat qe i garanton Kushtetuta duhet mbrojtur.