Eko Higjiena

Miftaraj: Deklarimet e pasurisë së Kurtit nuk kanë pikë logjike, po investon në Norvegji

/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Drejtorit i Institutit të Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj ka thënë se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në kontrast me diasporën të cilët çdo vit sjellin miliarda euro remitenca në Kosovë, kryeministri po e bën të kundërtën.

Sipas tij Kurti po dërgon remitenca në Norvegji.

“Krejt çka kuptova nga deklarimi i pasurisë së Kurtit ndër vite ishte, se përderisa diaspora jonë sjell remitanca në Kosovë, Kryeministri Kurti dërgon remitanca në Norvegji. Derisa diaspora jonë kursimet e tyre i investojnë në Kosovë, Kryeministri Kurti kursimet e tij po i investon në Norvegji.”, ka shkruar ai.

Postimi i tij i plotë:

Deklarimi i pasurise se Albin Kurtit nder vite:

Viti 2018, Albin Kurti blen banese ne Oslo, Norvegji ne vlere prej 400 mije Euro. Sipas Kryeministrit, i njejti ka hyre ne kredi prej 270 mije Euro

Sidoqofte, nese i lexon deklarimet e pasurise se Albin Kurtit nuk kane pike logjike te raportimit.

Mobi Casa

Viti 2020, Kryeministri Kurti dhe familja e tij jane ne obligime per blerjen e baneses ne vlere prej 231,961 Euro

Viti 2021, Nje vit me vone, obligimet e Kryeministrit per blerjen e baneses rriten ne 300,000 Euro per banesen e njejte.

Viti 2022, Obligimet e Kryeministrit Kurti bien ne 250.000 Euro per blerjen e baneses

Viti 2023, Kredia e Kryeministrit bie ne 220.000 Euro.

Krejte cka kuptova nga deklarimi i pasurise se Kurtit nder vite ishte, se perderisa diaspora jone sjell remitanca ne Kosove, Kryeministri Kurti dergon remitanca ne Norvegji.

Derisa diaspora jone kursimet e tyre i investojne ne Kosove, Kryeministri Kurti kursimet e tij po i investon ne Norvegji.