Fidanishtja

Mesiq: Serbia s`mund të bëjë asgjë më shumë me Kosovën

/ 1 minutë lexim

Kosova është çështje teknike dhe se Qeveria e Serbisë, as kjo dhe asnjë tjetër, nuk mund të bëjë asgjë që nga koha kur është krijuar Ushtria Çlirimtare e Kosovës, ka thënë ish-kryetari i Kroacisë, Stipe Mesiq.

Ai gjatë një interviste për javoren beogradase “NIN” ka thënë se për Serbinë do të ishte mirë sikur sërish t’i kthehej industrializimit dhe aranzhimit të kapitalit të jashtëm.

Hidromorava

Kur është pyetur për Kosovën, Mesiq ka thënë se ajo është vetëm çështje teknike dhe se Qeveria e Serbisë më nuk mund të bëjë asgjë dhe jo vetëm kjo e tanishmja pasi asgjë nuk mund të bëhet më që nga momenti kur është krijuar Ushtria Çlirimtare e Kosovës.

I pyetur se përse shpirtërisht mbështet pavarësinë e Kosovës, Mesiq ka sqaruar që Kosova ka pasur autonominë pas Luftës së Dytë Botërore, të cilën ish-presidenti i Serbisë, Sllobodan Millosheviq ia hoqi dhe provoi që në mënyrë brutale t’i shtyp shqiptarët, pasi ai teren i duhej për refugjatët serbë të Krajinës.