Me një yll bëj dritë

Poezi nga Avdush Canaj

Unë s’kam vdekur, nënë
Të kanë mashtruar
Bashkë me një yll bëj dritë
Mbi kalanë e Atdheut

Mbrëmë të pashë në ballkon
Kur ujitje lulet e kuqe
Dhe flisje me to
Mes tyre isha unë, nënë
Isha vetë puhia
T’ i puthja balluket tua

Ti e di
Bijtë e lirisë nuk vdesin

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS