Me domate kundër kancerit në stomak

Kjo perime popullore mesdhetare parandalon qelizat e dëmshme. Ky studim mund t’u hapë rrugë studimeve të tjera që fokusohen në parandalimin e sëmundjeve.

Autorja e studimeve Daniela Barone, në Itali, ka thënë se efekti i domateve nuk kufizohet vetëm në likopen, por bën me dije se domatja si tërësi ka efekte të dobishme.

Përmes studimeve është dëshmua se përbërësit e domates ndikojnë që qelizat e kancerit të mos shpërndahen dhe të mos zhvillohen.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS