Mobi Casa

Masakra e Qyshkut të Pejës

/ 2 minuta lexim

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi

Sot, më 14 Maj 2021,
u mbushën 22 vjet –
Nga Masakra e Qyshkut , që solli terre zi ,
Mbi shqiptarë solli kiamet !…

Forcat pushtuese kriminale serbe ,
Kanë masakruar dhe kanë vrarë ,
Nëpër mbrëmje t’ arrëta , t’ verbre –
Barbarisht 44 meshkuj shqiptarë !

Masakra e 14 Majit 1999 ,
Ishte vetëm njëra nga të shumtat ,
Që kanë sjellë dhimbje të rëndë –
Në Kosovë që kanë sjellë luftërat !

Dhjetëra pjesëtarë t’ grupit paramilitarë
Serbë “Çakallët” janë arrestuar –
Për krimet që kanë bërë mbi shqiptarë,
Në Beograd t’ gjithë janë dënuar !

N’ Qyshk është kryer një nga krimet më barbare ,
Më monstruoze të Serbisë :
Policia dhe bandat qeveritare –
Kanë sjellë sulme të egërsisë !

Fidanishtja

Ato sulme i kanë sjellë trishtimet –
Nga policia dhe bandat qeveritare !
Me sulme t’ egra dhe përdhunime –
Kanë përdhunuar edhe gratë shqiptare !

Kanë plaçkitur gjithçka që kanë mundur ,
Të marrin me vete pa ndezë ndo’i fitil !
Deri sa prej aty janë zhdukur –
I kanë vrarë të paktën 44 civilë !…

Në tri shtëpi t’ fshatit , t’ cilat i kanë djegur –
Pasuria e fshatit , me tokë është rrafshuar !
Nuk kanë lanë gjë t’ vlefshme për veti pa e vjedhur –
Nga aty më shumë se 400 civilë janë dëbuar !

Gjilan, më 14.05.2021 vj.
Demir KRASNIQI