Mandli habitet me raportin e KE-së për Serbinë: Si të vijë nga një univers tjetër

Komisionari për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhelyi, ka prezantuar sot raportet e progresit për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Eurodeputeti austriak Lukas Mandl ka reaguar në lidhje me këtë raport për Serbinë, ku ka thënë se është ndier sikur raporti nuk vjen nga Komisioni Evropian, por nga një univers tjetër.

Mandli është shprehur se Komisioni Evropian po i kërkon Kosovës të jetë më tepër e angazhuar në dialog me Serbinë, kur Serbia është ajo që po e bllokon Kosovën e jo anasjelltas.

“Ndjenja ime për raportin, kur vjen te Serbia, është se nuk vjen nga Komisioni Evropian, por nga një univers tjetër. Ky parlament më 1 mars me shumicë votash ka shprehur shqetësimin e thellë për Serbinë sa i përket luftës. Ajo nuk ka ndryshuar qasjen. Ku është vija e kuqe për Komisionin që të ndalojë së pretenduari se Qeveria e Serbisë, lidershpi i Serbisë, do të jetë Qeveri e rregullt dhe në përputhje me vlerat e BE-së? Pse po thoni se Kosova duhet të jetë më tepër e angazhuar në dialog me Serbinë, kur Serbia është ajo që po e bllokon Kosovën e jo anasjelltas. Ndoshta duhet riformuluar atë deklaratë”, tha Mandli. /Zëri

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS