Maloku komenton rastin e Pantiqit: Është shqetësuese çfarëdo ndërhyrje nga pushteti

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovë (KPK), Jetish Maloku ka komentuar lirimin në arrest shtëpiak të ish-policit, Dejan Pantiq.Ai u pyet se si e sheh që Pantiq nuk u arrit të transferohej në Prishtinë, pas kërkesës së prokurorit të rastit.

Sipas tij, për këtë çështje nuk është përgjegjëse Prokuroria.Ai tha se është shqetësuese çfarëdo ndërhyrje nga pushteti në sistemi e drejtësisë.

Duke iu kundërpërgjigj Qeverisë dhe përfaqësuesve të Lëvizjes Vetëvendosje, të cilët i’u drejtuan Këshillit Prokurorial dhe atij Gjyqësor, duke fajësuar për ndryshimin e masës ndaj Panqitit.

“Në aspektin e mos-arritjes së të dyshuarit, nuk mendojmë se është përgjegjës Prokuroria. Janë institucionet përkatëse që duhet ta sigurojnë personin në fjalë. Duhet t’i pyetni të tjerët”.“Sa i përket reagimeve, ju e keni pranuar reagimin tonë. Aty kemi shprehur shqetësimin dhe çfarëdo ndërhyrje nga pushteti apo nga përfaqësuesit e pushtetit, qoftë në KPK apo KGJK. S’do t’i shtoja asgjë tjetër atij reagimi. Ka qenë dhe është shqetësim çfarëdo ndërhyrje që del nga goja e pushtetit”.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS